Jaana Korhonen

_MG_8796

P 63°34’9”, I 27°10’57”

Ammatin vaihtaminen oli pakon sanelemaa, koska työni edellisessä paikassa loppui viime vuoden lopussa. Olin työskennellyt liikunnan- ja virikeohjaajana ikäihmisten parissa kahdeksan vuoden ajan. Nyt sain palata takaisin ”juurilleni” matkailun pariin liikuttamaan ja virkistämään lomalla olevia ihmisiä. Työni täällä Spa Hotel Runnilla vapaa-ajanohjaajana on monipuolista, koska lomalla on monenikäisiä ihmisiä, lapsista aina senioreihin asti.

Liikunta on minulle itselleni tärkeää, koska koen sen tuovan hyvinvointia ja aktiivista elämänotetta kaikenikäisille. Se vaan on yksi terveellisen elämän peruspilareista! Lisäksi itse olen liikkujana ihminen, joka kuuntelee liikunnan vaikutuksia kehon eri puolilla ja sitä samaa pyrin tuomaan esille myös ohjaamieni tuokioiden aikana.

Pyrin myös ohjaamaan oikeita tekniikoita osallistujille eri lajeissa mm. tennis, melonta, erilaiset jumpat, koska on tärkeää että myös lomalla ollessa saadaan oikeaa, asiallista infoa vaikkapa uudesta lajista, jota meillä voi kokeilla.

Vapaa-ajalla aktivoin oman kyläyhteisöni asukkaita erilaisten liikuntatempausten avulla. Olen perustanut mm. lavis-jumpparyhmän viime syksynä, järjestänyt kuutamohiihtoja useana talvena, informoin mm. tenniksen peli-illoista kyläläisille.

Lisäksi saatan aktivoida ystäviä ja tuttavia ns. ”etä” PT:nä liikuntaviestien avulla tsemppaamalla.

Liikunnan lisäksi tärkeitä asioita elämässäni ovat tietenkin perheeni, mies ja lapset, silloin on hyvä olla, kun perheenjäsenilläkin kaikki on kunnossa.

Luonto ja puutarhanhoito tuovat myös suunnattomasti iloa ja hyväämieltä- auttavat jaksamaan arjessa. Värit, tuoksut, erilaiset muodot niin luonnossa kun pihan istutuksissakin ovat tärkeitä. On mukava aloittaa aamu kiertämällä ruusut ja pionit läpi ja jutella niille..

Myös musiikki, keikat, maalaustaide ovat asioita, joista saan voimaa arkeen.. Oma aika ja ”akkujen” lataaminen näillä eväillä ja vaikkapa näin kesäaikaan sunnuntai aamun rullaluistelulenkillä ovat parasta mitä tiedän.