Riitta D’Angelo

riitta1

Rooma P 41°52’20”, I 12°28’48”

Päädyin siis Italiaan töihin Suomen suurlähetystöön, kokin hommiin. Silloin suurlähettiläänä oli Taneli Kekkonen. Olin hänen ja kahden muun suurlähettilään palveluksessa 12 vuotta. Siinä samalla tuli perustettua perhe Gino D’Angelon kanssa.

Meillä on kaksi lasta ja Ginon puolelta suuri perhe. Meille onkin tärkeää hyvien perhesuhteiden ylläpitäminen ja tapaamme heitä mahdollisuuksien mukaan sekä Italiassa että Suomessa. Olen tuntenut itseni täällä ensi hetkeltä hyväksytyksi.

Täällä Rooman seudulla on mukava asua sillä ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä, sää on suurimmaksi osaksi kaunis ja aurinkoinen. Maisemat ovat silmiä hivelevän kauniita. Rakastan patikkaretkiä läheisille vuorille!

Neljä vuotta sitten sain sattumalta tietää siskoni Raisan kautta WWFn leirikokin paikasta. Siinä minulle tarjoutui tilaisuus tutustua moniin Suomen luonnonpuistoihin joissa en ollut koskaan käynyt! On mahtavaa nähdä kuinka tämä organisaatio hoitaa luontoa tehokkaan ja iloisen talkooväen kanssa. On hienoa työskennellä samalla lailla ajattelevien ihmisten seurassa. Minulla ja miehelläni on vaativa tehtävä muonittaa kaikki vapaaehtoiset talkooleiriläiset ja heidän koordinaattorinsa.

Minulle on tärkeää toimia luonnon suojelijana ja käyttää sen rikkauksia mahdollisimman järkevästi.

Koitan tehdä parhaani jättääkseni mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen taakseni.

 

Riitta on kuvattu Örön saarella.