Sanna Alatalo

sanna-alatalo

Sannan Putiikki, Sonkamuotka P 68°9’43”, I 23°16′ 2”

Kätkäsuvannosta olen kotoisin, äidin mukana muutin Ivaloon, asuin siellä 16 vuotta ja kävin siellä koulut. Muonion K-kaupalla siivosin 13 vuotta.

En ymmärrä itekään miten päädyin kauppaa pitämään. Heikin kanssa palattiin takaisin Sonkamuotkaan ja yhdessä avattiin kauppa. Minä touhuan tässä asiakkaiden kanssa, mies tekee kaupalla paljon sellaista mikä ei näy.

Pohjoisessa on kaikki, ja kun ei oikein muusta tiedä. Pieni kylä riittää, täällä viihtyy. Poika ja pojan perhe ovat tietenkin tärkeitä. Asiakkaat ymmärtävät, jos välillä hoidan lapsenlapsia tässä kaupalla. Ottavat itse kahvia ja maksavat, tai sitten maksavat myöhemmin.

Ihmisten kanssa oleminen on tärkeintä. Kyselen mitä kuuluu. Välillä niitä häviää ja sitten mietin mihin ovat hävinneet. Että ovatko kuolleet.

Kun ottaa löysin rantein, niin jaksaa. En minä tietenkään 365 päivää vuodessa ole iloinen. Minä en ole iloinen, jos en ole, koska minä olen edelleen ihminen.